Uravnotežena prehrana otrok in mladostnikov naj bi dnevno vsebovala zadostno količino sadja in zelenjave, vendar po raziskavah otroci in mladostniki slednjih ne uživajo dovolj. Da bi spodbudili uživanje sadja in zelenjave v šolskem prostoru, na naši šoli že četrto leto izvajamo projekt Šolska shema. Omenjeni ukrep koordinira Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja z Ministrstvom za kmetijstvo in okolje, z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstvom za zdravje. Evropska unija je državam članicam namenila določeno finančno pomoč za brezplačno razdeljevanje svežega sadja,  zelenjave in mleka ter nekaterih MI učencem, pri čemer je dala velik poudarek pomembnosti vključevanja spremljajočih izobraževalnih in promocijskih aktivnosti (razredne ure z vsebinami sadja in zelenjave, naravoslovni dnevi, obiski sadovnjakov,…).

Na naši šoli bomo učencem ponudili raznoliko sadje, zelenjavo in mleko, ter nekatere MI, katero bomo  uživali  kot dopolnitev pri šolski malici in vse do porabe.

sadje in zelenajvo ponedeljek in petek
mleko                                                         jogurt navadni torek in četrtek                                         sredo

Svežo sadje in zelenjavo  ter mleko in nekatere mlečne izdelke delimo vsak petek.

Ostale aktivnosti

Aktivnost Odgovorni učitelj Čas izvedbe
Načrt izvedbe Nada Pignar september, 2021
E-vprašalnik za učence in soglasja staršev za učence. Marija Pfajfar oktober, 2021

Razdeljevanje sadja, zelenjave

mleka in mlečnih izdelkov

razredniki

PON., in PET., dodatno pri malici in do porabe

TOR., ČET.  mleko (v jedilnici pri malici in do porabe)

jogurt – sreda (v času malice in do porabe)

Izdelava plakata Šolska shema. Mojca Grula realizirano
Vodenje evidenc in zahtevki. Nada Pignar od septembra 2021 do junija 2022
prijava za šol. l. 2021/22 Nada Pignar  do decembra,   2021

(Skupno 246 obiskov, današnjih obiskov 1)