![dav_vivid dav_vivid](https://os-ivanjkovci.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/4759/files/koncert-2019/thumbs/thumbs_koncert-10.jpg)
![57291186_331609934159050_7271613329888509952_n 57291186_331609934159050_7271613329888509952_n](https://os-ivanjkovci.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/4759/files/eko-dan/thumbs/thumbs_57291186_331609934159050_7271613329888509952_n.jpg)
![57294149_1959170700879247_65657908083294208_n 57294149_1959170700879247_65657908083294208_n](https://os-ivanjkovci.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/4759/files/varno-na-kolo/thumbs/thumbs_57294149_1959170700879247_65657908083294208_n.jpg)
![57467815_2274157572645700_6319818022697566208_n 57467815_2274157572645700_6319818022697566208_n](https://os-ivanjkovci.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/4759/files/varno-na-kolo/thumbs/thumbs_57467815_2274157572645700_6319818022697566208_n.jpg)
![img_20190902_092902 img_20190902_092902](https://os-ivanjkovci.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/4759/files/otvoritev-vrtca/thumbs/thumbs_img_20190902_092902.jpg)
![img_20190902_093330 img_20190902_093330](https://os-ivanjkovci.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/4759/files/otvoritev-vrtca/thumbs/thumbs_img_20190902_093330.jpg)
Tudi letos tretji petek v novembru, 19. 11. 2021, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ).
Ker je leto 2021 razglašeno kot mednarodno leto sadja in zelenjave smo se v medresorski skupini dogovorili, da vam predlagamo, da se pri letošnjem obeleževanju dneva slovenske hrane in izvedbi Tradicionalnega slovenskega zajtrka več pogovarjate tudi o vlogi ter pomenu domačega sadja in zelenjave. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Zajtrk s sadjem – super dan!«.
Letos vas tudi prvič vabimo, da se v tednu pred Dnevom slovenske hrane poleg Tradicionalnega slovenskega zajtrka pridružite vseslovenski akciji še s pripravo Tradicionalnega slovenskega kosila. Glede na jesenski čas naj bo v novembru prilagojena tedenska ponudba kosil, ki v skladu z vašimi možnostmi v čim večjem obsegu vključuje lokalne jedi iz svežega ali kislega zelja in repe. Več informacij je v gradivih v tem poglavju.
Oboje smo obeležili kot dan dejavnosti – NARAVOSLOVNI DAN.
V sklopu dneva smo si ogledali film o čebelah, raziskovali o kruhi, mleku, maslu, kmetijstvu, pekli vzhajance, štručke, »žulike«, medenjake, različne vrste kruha in si ogledali kmetiji Rajh in Klemen.
UTRINKE DANAŠNJEGA DNE SI LAHKO OGLDATE NA PADLET POVEZAVI
https://padlet.com/tanjazelenik1/nsdtvbui69vx9kyu